ساختمان بانک مرکزي ستاد انتخاباتي روحاني شد!

ساخت وبلاگ

سيفسيف در يک تخلف آشکار و با سوء استفاده از امکانات دولت، صبح امروز ساختمان بانک مرکزي را به ستاد انتخاباتي "حسن روحاني" تبديل کرد و به تخريب گسترده و از پيش طراحي شده دو نامزد منتقد حسن روحاني پرداخت.




به گزارش پايگاه خبري تحليلي فرزانگان اميدوار به نقل از تسنيم:سکوت ولي الله سيف رئيس کل بانک مرکزي سرانجام بعد از 4 سال شکست و وي امروز درحالي ميزبان خبرنگاران در ميرداماد بود که اولين نشست مطبوعاتي اش رنگ و بويي کاملاً سياسي و البته انتخاباتي به خود گرفت.




سيف که امروز حتي رنگ انتخاباتي روحاني را ملاک انتخاب لباس خود قرار داده بود، از تريبون رسانه ها استفاده کرد تا به بيان گزارشي درباره عملکرد 4 ساله دولت يازدهم در حوزه اقتصادي بپردازد.



رنگ و بوي نخستين نشست خبري رئيس کل بانک مرکزي کاملا انتخاباتي و البته محفلي براي تخريب رقباي انتخاباتي روحاني شد. مصداق بارز اين موضوع را مي توان به پرسش هاي از قبل هماهنگ شده و جانب دارانه برخي مطبوعات و خبرگزاري ها نسبت داد، آنجا که بخش عمده نشست خبري آقاي رئيس کل تبديل شد به پرسش و پاسخ درباره وعده هاي انتخاباتي رقباي حسن روحاني.



نشست خبري بعد از ارائه توضيحات اجمالي سيف درباره اقدامات انجام شده وي در بانک مرکزي طي دولت يازدهم به طرح پرسش و پاسخ خبرنگاران رسيد که البته در اين فرصت هم اهالي رسانه با روشي جديد در نوبت دهي طرح سوالاتشان مواجه شدند. رندمي که شايد پيش از اين سابقه نداشت.



در اولين پرسش نوبت به يکي از همکاران مطبوعاتي مان رسيد که در انتهاي سالن قرار داشت ولي با عنايت روابط عمومي بانک مرکزي بنا شد وي سوالي بپرسد پيرامون اظهارات محمدباقر قاليباف درباره نظام بانکي.



ولي الله سيف در رابطه با اظهارات اين کانديداي رياست جمهوري و همچنين عملکرد شهرداري تهران در حوزه بانکي گفت:  اين برخوردها سياسي بوده و  نبايد در چنين جرياني حرمت افراد را ناديده بگيرد.



وي گفت: من عمرم را در نظام بانکي گذرانده‌ام و آشنايي کافي با نيروهاي انساني اين مجموعه دارم. بنابراين از اظهارات آقاي قاليباف تعجب کردم. ايشان به هر حال در شهرداري تهران کار مي‌کند و من هيچ‌گاه چنين نگاهي را به شهرداري تهران و زيرمجموعه ايشان ندارم، از اين رو انتظار دارم که با نگاهي ديگر بانک‌ها را مورد توجه قرار دهند.



رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به اينکه آقاي قاليباف مي‌گويند فقط چهار درصد از منابع بانکي استفاده مي‌کنند، گفت: در حال حاضر شهرداري تهران يکي از بزرگترين بدهکاران بانکي است و بدهي حدود پنج تا شش هزار ميليارد تومان به بانک‌ها دارد. يعني خود شهرداري هم جزو چهار درصد است؟



سيف همچنين گفت: پروژه‌هايي مثل مترو، بزرگراه صدر و يا امثال آن که در تهران ساخته و به بهره‌برداري رسيده با همراهي شبکه بانکي بوده است.



وي همچنين به بانک شهر به عنوان مجموعه زير نظر شهرداري تهران اشاره کرد و گفت:‌ در اين بانک نيز تمامي اصول به درستي رعايت نشده و شاهد آن بوده‌ايم که شهرداري براي انجام عمليات خود اين بانک را مجبور به انجام اموري مي‌کند که برخلاف چارچوب نظام بانکي است. با اين حال حوزه نظارت بانک مرکزي همواره اين موضوع را مورد بررسي قرار داده و پيگرد قانوني داشته است.



رئيس کل بانک البته افزود: به دنبال مسائل مطرح شده من خواستم تا در بانک مرکزي بررسي انجام شود که در نتيجه آن مشخص شد 40 درصد از تسهيلات بانکي براي 200 شخص حقوقي پرداخت شده که از جمله آن‌ها خود شهرداري تهران است.



سيف درباره ورشکستگي بانک‌ها تصريح کرد: اين روزها مي‌گويند بانک‌ها ورشکسته‌اند در حالي که بايد گفت بانک‌هاي ما مشکل دارند و اين موضوع کاملا روشن است و آن را رد نمي‌کنيم.



وي توضيح داد: اما بايد توجه داشت که تا دو سال قبل شرايط بانک‌ها چندان مناسب نبود، اما با اقداماتي که انجام شد بسياري از اين مسائل را تاکنون حل کرده‌ايم و در آينده نيز برنامه‌هايي در دستور کار است که نظام بانکي را نسبت به گذشته دچار تحولاتي خواهد کرد.



رئيس کل بانک مرکزي دولت يازدهم در بخشي از سخنان خود در واکنش به وعده هاي انتخاباتي رقباي حسن روحاني از جمله ايجاد چند ميليون شغل، راه‌اندازي سايت و پرداخت کارانه و افزايش  چند برابري يارانه ها توضيحاتي را مطرح کرد و افزود: در حال حاضر بودجه دولت مشخص بوده و اگر قرار بر افزايش يارانه است بايد در آن تعيين شود، اما چنين منابعي در حال حاضر وجود ندارد. از سوي ديگر وقتي مي‌گويند قرار است براي افرادي که شغل ندارند کارانه پرداخت کنند آيا مي‌دانند تعداد افراد بيکار چقدر است؟ آيا قرار است تمامي آنها در سايت کارانه ثبت نام کنند و آيا در صورت ثبت نام چنين پولي براي پرداخت به آنها وجود دارد.



سيف تاکيد کرد: نمي‌دانم شايد افرادي که چنين ادعاهايي مطرح مي‌کنند برنامه و راهکار خاصي دارند که مناسب است آن را مطرح کرده تا همگان در جريان چنين برنامه‌هايي قرار گيرند. مشخص است که چنين اقداماتي مي‌تواند شوک هاي اقتصادي قابل توجهي با خود به همراه داشته و يکي از آنها ورود به منابع بانک مرکزي براي تامين چنين رشدهايي است.



رييس کل بانک مرکزي درباره تحقق نيافتن هدف‌گذاري‌هاي بانک مرکزي در ابتداي کار دولت يازدهم از جمله کنترل رشد پايه پولي، رشد نقدينگي و افزايش بدهي بانک‌هاي خصوصي به بانک مرکزي اظهارداشت: در حال حاضر 24 تا 25 هزار ميليارد تومان رقم اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزي است که آگاهانه اين اجازه را داده‌ايم.



رييس شوراي پول و اعتبار در ادامه به انتقادهايي که از دولت در سال 92 و 93 مبني بر تمرکز بيش از اندازه بر کنترل نرخ تورم صورت گرفت، اظهارداشت: براي کنترل تورم بايد سياست‌هاي انقباضي و براي مقابله با رکود سياست‌هاي انبساطي را اتخاذ مي‌کرديم؛ برخي از ارقام موجود در مورد بدهي‌هاي بانکي و اعطاي خطوط اعتباري آگاهانه انجام شد.



وي خاطرنشان کرد که 20 درصد از ارقام موجود درباره بدهي‌هاي بانک‌ها به بانک مرکزي مربوط به ساماندهي موسسات مجاز مالي و اعتباري بود.



سيف تحقق تورم تک رقمي را از جمله دستاوردهاي بانک مرکزي در سال 95 برشمرد و گفت: پيش‌بيني ما آن است که رشد اقتصادي براي تمام سال گذشته نيز دو رقمي شود؛ همچنين کنترل رشد نقدينگي نيز بيش از 22 درصد بود.



رييس کل بانک مرکزي به نوسانات ايجاد شده در سال هاي 91 و 92 اشاره کرد و گفت: دليل اين نوسانات بي‌تدبيري در برخي از تصميم‌گيري‌هاي نامناسب با اقتصاد کشور بود.



وي درباره اين تصميمات نادرست به دو مورد اشاره کرد و توضيح داد: قرار بود يارانه‌ها از محل افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي پرداخت شود ولي به دليل بي‌نظمي در يک مورد با دستور وزير وقت اقتصاد 7 هزار و 500 ميليارد تومان از حساب بانک مرکزي برداشت شد و تنها يک هزار و 800 ميليارد تومان آن بازپرداخت شده است؛ اين موضوع در واقع به معناي دست کردن دولت در جيب بانک‌مرکزي است.



سيف درباره مورد دوم گفت: 3 هزار ميليارد تومان با دستور رييس کل وقت بانک‌مرکزي و با دستور رييس جمهور وقت از حساب بانک‌ها برداشت شد و بانک‌ها امروز هم مدعي هستند و ديوان محاسبات هم اين موضوع را بررسي کرد و گفت بايد اين رقم برگردانده شود.



سيف در نمونه ديگر به تبديل 3 ميليارد دلار از منابع ارزي بانک مرکزي به ريال و 3 هزار و 700 ميليارد تومان براي اتمام پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: 45 هزار ميليارد تومان خط اعتباري بدون منبع از بانک‌مرکزي براي مسکن مهر گرفتند که به معناي چاپ اسکناس و دست کردن در جيب 80 ميليون نفر است.



رييس کل بانک مرکزي تصريح کرد: بنابر اعلام عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي 117 هزار واحد مسکن مهر متقاضي ندارد ولي بانک مرکزي خود را ناگزير از اجراي اين موضوع مي‌دانست و تلاش کرديم تا به پايان رساندن اين موضوع منابع هزينه شده را از محل اقساط دريافت کنيم که نقش مهمي در بازگردادن ثبات و کاهش نقدينگي دارد.



رييس شوراي پول و اعتبار در پاسخ به پرسشي درباره وعده تک نرخي کردن ارز گفت: رفتار بانک مرکزي شفاف و با دستاوردهاي بزرگ همراه بوده و ثبات در بازار ارز حاصل شده است.



سيف با بيان اينکه، هرگونه نوساني شوک به اقتصاد وارد مي‌کند، اظهارداشت: نوساناتي که محاسبات را بر هم بريزد دستاورد ديگري جز شوک به اقتصاد ندارد.



رييس کل بانک مرکزي گفت: در بازار ارز بايد به دو نکته توجه کرد يکي اينکه يک‌سري اهداف سياسي در داخل و خارج براي متلاطم کردن بازار ارز وجود دارد و نکته دوم نيز شوکي است که به بازار ارز به دليل درآمدهاي نفتي وارد شده بود که البته اقدامات خوبي انجام شد.



وي با بيان اينکه، دلار نسبت به تمامي ارزهاي مهم دنيا تقويت شده است، گفت: البته يورو هم در مقايسه يا ريال تضعيف شده است.



رييس کل بانک مرکزي از تغيير ارز گزارش‌گري خبر داد و گفت: با توجه به محدوديت‌هايي که با دلار داريم؛ بايد ارز گزارش‌گري هم تغيير کند.



يکسان‌سازي ارز در اولين فرصت 



سيف در مورد يکسان سازي نرخ ارز نيز گفت: اين امر هدفي بود که بانک مرکزي به دنبال تحقق آن است و بارها نيز گفته شد که در اولين فرصت که شرايط مهيا باشد اجرايي مي‌شود.



وي با بيان اينکه، شکاف ارز رسمي و آزاد از 120 درصد به 16.2 درصد کاهش يافته است، خاطرنشان کرد: رانت‌ها کاهش يافته و مکانيزم‌هاي کنترلي نيز در دست اجرا است.



سيف ادامه داد: قبل از اجراي برجام اعلام کردم که پس از شش ماه از لغو تحريم‌ها و بعد از اجراي برجام، ارز تک نرخي مي‌شود اما شرايط در نظام بانکي با سرعتي که انتظار داشتيم، عادي نشد.



وي گفت: معتقديم که تک نرخي شدن ارز بايد با ثبات باشد؛ ضمن اينکه در سال‌هاي گذشته يک بار يکسان‌سازي نرخ ارز انجام شده بود.



وي با بيان اينکه شرايط نظام بانکي با قبل از برجام به هيج وجه قابل مقايسه نيست و در بخش کارگزاري‌ها و روابط بانکي اقدامات مناسبي انجام شده است، گفت: براي تجارت خارجي کشور امکان اينکه 100 درصد با ال سي اقدامات انجام شود وجود دارد.



رييس کل بانک مرکزي ادامه داد: در زمان تحريم نظام بانکي به سمت صرافي‌ها حرکت کرد و صرافي ها علاوه بر فعاليت هاي روزمره اقدامات بانکي را نيز انجام مي‌دادند و به دليل اينکه منافعي براي برخي وجود داشت مقاومت‌هايي نيز انجام مي‌شود؛ البته بانک مرکزي نيز براي رفع اين مشکل اقدامات مناسبي انجام داده است.



سيف با طرح اين موضوع که برخي عنوان مي‌کنند چرا بانک مرکزي مخالف پيمان پولي است؟، گفت: يکي از موضوعات مهمي که از روز اول در ذهن ما بود و در هر مذاکره‌اي از بحث‌هاي جدي ماست، پيشنهاد قابل عملياتي شدن براي پيمان‌هاي پولي است.



جزييات تفاهم‌نامه‌ها با بانک‌هاي بين‌الملل



وي به امضاي يادداشت تفاهم با کشورهاي مختلف در اين زمينه اشاره کرد و گفت: ما با ترکيه، جمهوري آذربايجان، پاکستان و عراق تفاهم نامه امضا کرده‌ايم و در حال امضاي يادداشت تفاهم با روسيه هستيم.



رييس شوراي پول و اعتبار توضيح داد که براي امضاي پيمان‌هاي پولي بايد در تعاملات وارداتي و صادراتي دو کشور تناسب وجود داشته باشد.



رييس کل بانک مرکزي درباره وصول درآمدهاي نفتي گفت: هيچ مشکلي در اين زمينه وجود ندارد و با توجه به روابط ايجاد شده با بانک‌هاي مرکزي ايتاليا و اتريش به راحتي حواله‌هاي ارزي دريافت و وصول مي‌شود؛ ما هيچ مشکلي با هند، چين و ساير کشورهاي خريدار نفت ايران براي دريافت پول نفت نداريم.



امين منابع آن گفت: تفاوت دوره کنوني با دوره‌هاي قبل در آن است که يکبار آثار تخريبي اين وعده‌ها به دليل ندانم کاري‌ها ديده شده است؛ اقتصاد ايران ديگر ظرفيت اين تهديدها با دامنه وسيع‌تر را ندارد.



وي با تشريح منابع و مصارف موجود در بودجه گفت: منابع و مصارف در بودجه از محل فروش نفت و درآمدهاي مالياتي موجود است و دامنه اختيار يک رييس جمهور با توجه به ترکيب درآمدي و هزينه‌اي است؛ امکان رخ دادن معجزه نيست هرچند ممکن است ظرفيت اجرايي افراد متفاوت باشد.



رييس شوراي پول و اعتبار توضيح داد که تنها 2 راه افزايش قيمت کالاها و حامل‌هاي انرژي يا چاپ پول توسط بانک مرکزي است که از انجام آن‌ها کلاب به نامزدهاي انتخاباتي گفت: خوب است برادران و دوستان ما برنامه هاي خود را ارائه کنند و بگويند چه برنامه‌اي براي چند برابر کردن يارانه‌ها و از چه محلي دارند؟ شايد راهکارهايي به ذهن آن‌ها برسد که به ذهن ما نمي‌رسد.



وي درباره اينکه اگر شرايط قبلي اقتصاد ادامه مي‌يافت، اقتصاد ايران شبيه ونزوئلا شده بود، گفت: شکي در اين زمينه نيست و تنها تفاوت اين است که سياست‌هاي قبلي اقتصادي در ايران ادامه نيافت و در ونزوئلا دنبال شد.



سيف درباره عدم پرداخت تسهيلات تا انتخابات گفت: به هيچ وجه درست نيست ولي کار نظام بانکي واسطه‌گري وجوه است و سپرده‌ها را جمع کرده و سپرده مي‌پردازد. اگر منابع جمع کرده و تسهيلات ندهد هزينه‌زاست و اگر تسهيلات بيشتري بپردازد ساختار نظام بانکي را به هم مي زند. نمي توانيم کلي بگوييم همه بانک‌ها وام نمي‌دهند يا همه بانک‌ها وام مي‌دهند. بانک ها براساس منابع جذب شده تسهيلات مي‌پردازند.



رييس کل بانک مرکزي درباره آمار چک هاي برگشتي تصريح کرد: اين کار هيچ وقت محرمانه نبوده است. يکي از افتخارات بانک مرکزي و دولت يازدهم اين است که آمار و اطلاعات را شفاف اعلام مي‌کنيم. چک‌هاي برگشتي سالانه 2 تا 3 درصد افزايش دارد. بعد از چکاوک و بخصوص در سال 95 شاهد افزايش 100 درصدي تعاملات چک بوديم.



سيف گفت: بعنوان رئيس کل بانک مرکزي مي ‌گويم به 100 درصد منابع کشور در خارج دسترسي داريم.



وي عنوان کرد:‌ در حوزه روابط کارگزاري نيازمند شبکه‌اي هستيم که الان در وضعيت کاملا ايده آل نيست؛ ولي نسبت به قبل از برجام تفاوت جدي کرده است. الان در تمام جاهاي دنيا روابط کارگزاري داريم.

افشاگري خبرنگار اصلاح طلب...
ما را در سایت افشاگري خبرنگار اصلاح طلب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akusarevelayat1 بازدید : 206 تاريخ : چهارشنبه 20 ارديبهشت 1396 ساعت: 4:46