چکيده پرسش هاي ايثارگران و پاسخ هاي مسئول امور ايثارگران سپاه

ساخت وبلاگ

به گزارش پايگاه خبري تحليلي فرزانگان اميدوار به نقل از فاش نيوز/بخش نخست:بعد از اولين مصاحبه ما با سردار «ابوالقاسم شريفي» مسئول امور ايثارگران سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مهرماه سال 1391 که يکي از پربازديد ترين و پرکامنت ترين مطالب سايت تا کنون بوده است، مدت ها بود که تلاش مي کرديم گفت وگوي مجددي با ايشان داشته باشيم اما به دليل گرفتاري هاي سردار، سفر ايشان به حج و مسايل ديگر، به هرحال اين مهم اتفاق نيفتاد. حضور برادرعزيزمان «عليرضا مسگر» در امور ايثارگران سپاه - که از ديرباز، يعني از زمان تصدي آقاي رفيقدوست در امور جانبازان به اين طرف با ايثارگران سر و کار داشته -  واقعا" حضوري مغتنم بوده است. از آنجا که وي دست راست و معاون سردار شريفي محسوب مي شود لذا باني خير شد و قرار مصاحبه اي را ترتيب داد که الحمدلله انجام شد و انصافا" به نسبت زمان اختصاص يافته، گفت وگوي خوبي هم از کار درآمد. بخوانيد وخودتان قضاوت کنيد:


فاش نيوز: براي شروع، بحث حقوق اشل سپاه داراي جزئياتي است که اگر در مورد آن توضيح دهيد ممنون مي شويم.


سردار شريفي - بسم الله الرحمن الرحيم


سوالي که فرموديد برمي گردد به ماده 38 قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران و تبصره آن که بحمدلله از سال گذشته با پيگيري هايي که صورت گرفت و جلسات متعددي که با مسئولين بنياد و با قائم مقام بنياد، آقاي انصاري و آقاي مهندس ايزدي و دوستان ديگر بود، بنابر اين شد که ما به طور ميانگين حدود 5000 نفر از جانبازان بسيجي را حکم همطرازي برايشان صادر کنيم، تحويل بنياد و اجرا شود که اين اقدام انجام شد.



 


 تا الان براي حدود 23000 نفر احکام همطرازي جانبازان بسيجي را انجام داديم با ميانگين 500 تا 600 هزار تومان افزايش که  توسط بنياد شهيد اجرا شد. البته طبيعتا" شايد اشکالاتي در مرحله اول باشد؛ چون اطلاعات دقيقي از مزايا و تسهيلات و رتبه ايشان در دسترس نبود. آن اطلاعاتي که قبلاً جمع آوري شده بود و در اختيار بنياد بود ما گرفتيم و تجميع کرديم. حقوق ها را محاسبه کرديم و هر ماه تحويل بنياد شهيد مي شود.


 امروز ديدم که بنياد شهيد اطلاعات جديد 3500 نفر را از استان ها تازه به ما داده که ما احکام ايشان را محاسبه بکنيم و تحويل بدهيم که براي بهمن ماه اجر شود. اين اقدامات الان صورت گرفته. بيشترين افزايش در طيف درصدهاي بالاتر بوده است.


 در اشل قبلي بنياد خيلي تفاوتي بين يک جانباز 25% و 70% نبود ولي الان فاصله بيشتر شده و بيشترين افزايش را ما در طيف درصدهاي بالا داريم. يعني به طور ميانگين ما تقريباً براي 70درصد بيش از 700هزار تومان افزايش حقوق داشته ايم. اين با حق پرستاري متفاوت است. 


اميدواريم ان شالله با پيگيري هايي که مي کنيم و جداولي که مدنظر ماست مثل سختي شغل، کامل جداول را اعمال کنيم. بعضي از اين جداول براي 25% کارکنان اعمال مي شود. ما پيشنهاد داديم که اولا" 100% اجرا شود. ثانيا" برگرديم به سوابق زمان اشتغال اين برادران که همگي رزمي بوده يعني طبيعتا" وقتي فردي در سال 65 جانباز شده، در ميدان رزم بوده، بعدش ديگر جايي شاغل نشده؛ همان پست رزمي را براي ايشان لحاظ کنيم که اين خيلي در افزايش حقوق ها موثر است که داريم اين کار را انجام مي دهيم.


حالا ان شالله اگر خدا بخواهد بهمن ماه يک افزايش کلي شايد در حقوق نيروهاي مسلح باشد که ما طبيعتا" اين افزايش را مجددا" براي جانبازان نيز اعمال خواهيم کرد و احکامشان را تحويل بنياد شهيد مي دهيم. اين براي خود ماده 38 است، براي جانبازان حالت اشتغال.


 يک تبصره اي ماده 38 دارد که حقوق جانبازان غير حالت اشتغال است. من روي اين تاکيد مي کنم، اين حقوق توسط سازمان تامين اجتماعي سازمان نيروهاي مسلح پرداخت مي شود، که اين هم سه ماهي هست که بحمدلله با کش و قوس هاي فراوان! عملياتي شده است  که در جريان هستيد با ماده 190 و اشکالات قانوني و ...


 نهايتا" ما به اين نتيجه رسيديم و ستاد کل هم ابلاغ کرد. تبصره ماده 38 همان جايگزين ماده 190 است  که ديگر نيازي به اصلاح ماده 190 نيست. اين اقدام نيز صورت گرفت و ما تا الان چيزي در حدود تقريبا" 450 نفر را در ساتا ايجاد کرده ايم.


حقوق هاي ما تقريبا" ثابت است. بسيجيانش چيزي حدود 1400 تومان و سربازان حدود 1200 تومان. برايشان اين حقوق برقرار شده منتها چون خودشان بازنشسته يا شاغل دستگاه ديگري هستند، بحث درماني و دفترچه با خود آن دستگاه است. چون اگر مي خواستند اينجا بيايند، به ضررشان مي شد. به نسبت مقداري که براي بيمه کم مي شود، دريافتي شان کم مي شد. ما اين پيشنهاد را داديم که به نفعشان شود.


اين روند هم ادامه دارد عليرغم اينکه در سال 95 هيچگونه رديفي از طرف دولت براي اجراي تبصره ماده 38 پيش بيني نشده بود، ولي با جلساتي که با وزير محترم دفاع و قائم مقام وزير و مديرعامل سازمان تامين اجتماعي داشتيم، بااينکه مشکل منابع هم دارند، اما همکاري کردند و ما داريم ماهيانه 100 نفر را در ساتا ايجاد مي کنيم و ما اين بحث را در برنامه پنج ساله ششم در دو ماده پيش بيني کرديم. يکي بند 3 ماده 102. دولت موظف است ترتيبي اتخاذ نمايد تا تبعيض بين آزادگان ارتش جمهوري اسلامي ايران و آزادگان غير ارتشي برطرف شده و همسان سازي صورت گيرد. اين ماده رفته براي کميسيون تلفيق و ان شالله تصويب مي شود.


 فاش نيوز: در مورد طرح رسيدگي به رزمندگان و پرداخت حقوق به آنان توضيح دهيد؟


- شما اطلاع داريد که ما از سال هاي گذشته بحث رزمندگان معسر و شناسايي را در سپاه شروع کرديم و الا 78 هزار نفر را در سازمان تأمين اجتماعي در قالب صندوق رزمندگان تحت پوشش داريم. اين صندوق، صندوق مستقلي از صندوق نيروهاي مسلح است که اعتبار مستقيم از دولت مي گيرد و براي رديف بودجه اي که پيش بيني شده و مي خواهيم که مشکلي هم براي صندوق شاغلين ايجاد نکند. چون از هيچکدام اين 78 هزار نفر کسورات کم نشده و سابقه بيمه هم که ندارند. يک برقراري جديد و في البداهه است يعني با منابعي که دولت پيش بيني و تصويب مي کند، به همان ميزان در اين صندوق منبع ايجاد مي شود که در حال حاضر،  از ماهي براي رزمندگان 390 هزار تومان تا براي جانبازان  480هزار تومان دريافتي دارند.


 اينها از سازمان تامين اجتماعي، صندوق رزمندگان و ايثارگران دريافتي دارند. منتها ما هم مي دانيم که اين يک مستمري است. حقوق نيست. ما در همين برنامه ششم باز اين را پيشنهاد کرديم.



طبق ماده 103. دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تأمين حداقل معيشت گروه هاي ذيل که فاقد هر گونه شغل و درآمدند و معسر هستند را پيش بيني و حداقل حقوق کار و تأمين اجتماعي را به آنان پرداخت نمايد. چون حقوق کار بيشتر از حقوق نيروهاي مسلح است و هر ساله در بودجه سنواتي درج و در اختيار دستگاه مربوطه قرار دهد. در برنامه پنج ساله چهارم هم داشتيم.


بند ح ماده 44 برنامه و بودجه ان شالله اگر تصويب بشود، امکان اجراي بحث کسورات هم هست. بحث درمان ايشان هم ان شالله حل خواهد شد. ولي الان چون حقوق نمي گيرند و فقط يک مستمري است، امکان کسورات و دفترچه بيمه و ... نيست! ولي از سال آينده که اينها به حداقل حقوق تبديل شود، مشکل دفترچه شان هم حل خواهد شد.


فاش نيوز: معافيت از حق پرداخت بيمه براي رزمندگان چگونه است؟


- رزمندگان چون شرايط ايثارگران را دارند، آن امتيازاتي که در ماده 38 برنامه پنج ساله که کسور حق بيمه و بازنشستگي جانبازان و ايثارگران بايد از سوي دولت تأمين شود، خب طبيعتا" براي اينان هم اتفاق مي افتد. يعني در زمره ايثارگران تعريف بشوند.


فاش نيوز: الان رزمندگان در زمره ايثارگران تعريف نشده اند؟


- تعريف شده، در قانون جامع آمده، منتها منوطش کرده به سند راهبردي رزمندگان. در قانون جامع آورده اين امتيازاتي که هست مربوط به خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان است. براي رزمندگان جداگانه در قالب سند راهبردي رزمندگان آمده است. اين سند هم الحمدلله به تصويب دولت رسيده. مسئوليتش با وزير دفاع  و پشتيباني نيروهاي مسلح است. تقريبا" چيزي شبيه همان قانون جامع خدمات رساني است منتها اين امتيازاتي است که به رزمندگان داده مي شود. همين الان هم از طرف معاون اول رئيس جمهور به دنبال اجرايي کردن اين سند هستند که بخش هايي از اين سند براي بحث تامين اعتبارات و منابع، در برنامه پنج ساله هم آمده است.


 فاش نيوز: پس امسال اين رزمندگان نمي توانند بيمه شوند؟


- امسال نه. ان شالله سال آينده بيمه مي شوند. از سال آينده که حقوق بگير بشوند، مي شود. کسي که حقوق بگير شود امکان کسورات هست و حقوق با متعلقاتش مثل درمان و بيمه است. چون الان يک کمک معيشت هست که مي گيرند. کلياتش ان شالله تصويب مي شود.


 فاش نيوز: آزادگان مدتي که در اسارت بوده اند مثلا" 5 يا 10 سال، آنها به ازاء مدتي که بوده اند، درصد جانبازي گرفته اند. ولي رزمندگاني که مثلا" مدت 8 سال در جبهه بوده اند، هيچ امتيازي ندارند!


- در بحث آزادگان، ضابطه اي در بنياد شهيد هست که ظاهرا" سال اول اسارت، 5% يا 7% است. به ازاء هر سال بيشتر، 5% اضافه مي شود. اين هم به خاطر مشکلات روحي و رواني، شکنجه و اين طور مسائل مي دهند. طبيعتا" اگر آزاده اي5 تا 6 سال مثلا" اسير بوده، اگر هم تير يا ترکشي نخورده باشد قبل از اسارت، يک 25% به خاطر همان مشکلات روحي و رواني و بيماري هاي داخلي و شکنجه  که ذکر شد به او مي دهند.


بحثي که من دنبال مي کنم اين است که به جاي اينکه ما به درصد جانبازي ارزش، اعتبار و خدمات بدهيم به اصل سابقه جبهه ارزش بدهيم. ما فاقدين را راه انداخته ايم و عدد قابل توجهي تا الان حل کرده‌ايم و درصد گرفته‌اند ولي تمام شدني نيست. به دليل اينکه فردي که 5درصد جانبازي دارد، از ماليات معاف است، ماده 37 است، درمانش حل مي‌شود، مقطع بالاتري مي‌گيرد. امتيازات خوبي به او تعلق مي‌گيرد. ولي اگر رزمنده‌اي 70ماه جبهه داشته باشد و 5درصد را نداشته باشد هيچ‌کدام از اين امتيازات به او تعلق نمي‌گيرد.


 سند راهبردي رزمندگان مي‌گويد ما به مدت حضور در جبهه امتياز بدهيم. اگر فردي يک سال جبهه بود، امتيازاتي را به دليل حضور فرد در جبهه به او بدهيم. همانند امتيازات جانبازي. مثلا" فرد بتواند در سال دو يا سه بار بليط 50درصد هواپيما استفاده کند. به فرد ديپلم افتخار داده شود؛ البته اين چيزها در صورت به تصويب رسيدن است و هنوز تصويب نشده است. پيشنهاداتي است که در لايحه آمده است. يا پيشنهاد داده شده که 50درصد هزينه تحصيلي فرزندان دانشجوي آنها از طريق دولت پرداخت شود. که هم ديگر رزمنده خيلي به دنبال درصد جانبازي نباشد و هم اگر انجام شود عدالت در کشور برقرار شده است.


الان متأسفانه کل سيستم بنياد شهيد، در نيروهاي مسلح و دستگاه‌هاي ديگر به درصد جانبازي امتياز مي دهند تا به خود افراد و حضورشان در جبهه که به نظر من عادلانه نيست.



فاش: ممکن است شخصي ماه اول که به جبهه مي‌رود نخاعي شده باشد که سخت‌ترين نوع مجروحيت است.


- اين موضوع مانع از امتيازات آزادگان و جانبازان نمي‌شود، اين امتياز جديدي براي رزمندگان است.


فاش: در همان بحث امتيازات تلفيقي مي‌گنجد؟


- نه بحث جانبازي فرد مطرح نيست. اگر شيميايي دارد همان روال کميسيون مشترک با بنياد شهيد است. اگر تأييد شود درصد مي‌گيرد. براي موج انفجار و موارد ديگر ماده 86 را داريم که افراد اگر ادعا دارند با ارائه پايان مأموريتشان مي‌آيند و مي‌روند. هدف ما چيز ديگري است. ما نمي‌خواهيم آمار جانبازان را اضافه کنيم براي آنکه امتياز بگيرند. ما مي‌گوييم امتيازاتي که قرار است به جانباز بدهيم به خود رزمنده گي بدهيم. به اصل ايثارگري امتياز بدهيم.


اگر شخص يک سال جبهه دارد و فاقد شغل است و هيچ درآمدي ندارد از نظر من بايد مستمري بگير باشد که الان هم اين رويه هست. اگر جايي شاغل است يک مقطع تحصيلي بالاتري به او بدهند.


فاش: حضرت امام هم مي‌فرمايند: «ملاک اصلي ما بايد حضور در ميدان جهاد باشد.» خيلي از افراد هم هستند که بيشترين سابقه حضور در جبهه را دارند ولي مجروح نشده‌اند يا مجروحيتشان به صورتي نبوده است که نقص عضو پيدا کنند. در حال حاضر به اين افراد در جامعه ظلم مي شود. بحث درصد قرار است ضابطه‌اش تغيير کند؟


- خير. درصد بنياد به همين روال باقي است. اگر فردي جانباز 70 درصد است، امتيازات خودش را مي گيرد. ضمن اينکه اولين دستگاهي که در سپاه براي بحث رزمندگان شروع کرد ما بوديم. نمي‌گويم حقوق کاملي بود ولي کمک معيشت ماهي پانصد هزار تومان مي‌گيرند که بخشي از مشکلات زندگيشان را حل مي کند.


 هدف ديگري هم که ما دنبال مي کنيم اين است که ما نمي‌خواهيم اگر رزمنده اي کار اقتصادي دارد و شغل آزادي را دنبال مي‌کند اين کار را از دست بدهد. به خاطر اينکه بگويد من تأمين شدم و سپاه به من حقوق مي دهد و من به دنبال کار نمي‌روم. ما نمي خواهيم تحرک را از زندگيشان حذف کنيم. ماندن جانبازان در خانه يا حتي افراد ديگري که بازنشست مي‌شوند چند ماه اول براي استراحت خوب است ولي بعد از مدتي براي خانواده معضل مي شود. مشکلات روحي و رواني براي خودش به وجود مي‌آيد.


بعضي از رزمنده‌ها نگران هستند شغلي که دارند را ابراز کنند، حقوقشان برقرار نمي شود! ما کاري به شغلشان نداريم. اگر استخدام يا بازنشسته دستگاه‌هاي دولتي نباشند و يک سال سابقه جبهه داشته باشند حقوق مقرر مي‌شود. ولي اولويت با افرادي است که معسر هستند. ممکن است ما جانباز طلافروش داشته باشيم، او نيازي ندارد. ولي برعکس، ما رزمنده‌هايي داريم که تحت پوشش کميته امداد هستند و ماهي 60هزار تومان کميته امداد به آنان کمک مي کند.


سال 69 يا 70 زماني که آقاي رفيق‌دوست بنياد جانبازان را تحويل داد، کل جانبازان تحت پوشش بنياد 92هزار نفر بودند. امروز اين عدد 490هزار نفر است، از پنج درصد به بالا. يعني 400هزار نفر از سال 71 به بعد تشکيل پرونده داده اند. در صورتي که جنگي اتفاق نيفتاده! در آن زمان به دلايلي که شايد نياز نداشتند نيامدند و نخواستند که تشکيل پرونده بدهند. پس اين نشان مي‌دهد که روند احراز و تعيين درصد در بنياد تعطيل نيست. طبق ارتباطاتي که با بنياد داريم به طور ميانگين سالي 30هزار ورودي جانباز جديد داريم. همان جانبازان 30سال پيش زمان جنگ هستند ولي الان احراز مي‌شوند.


 


فاش نيوز: با اين وجود هستند افرادي که واقعاً جانباز هستند، مشکلات زيادي هم دارند شيميايي و اعصاب و روان ها که مظلوم‌ترين اقشار جانبازان هستند. ظاهري سالم دارند ولي از درون به هم ريخته اند ولي بنياد به هر دليلي اين افراد را يا احراز نمي‌کند يا نمي‌تواند طبق قواعد احراز بکند.


- خير. بنابر بند ميم ماده 44 برنامه پنج ساله اگر فردي از نيروهاي مسلح گواهي بدهد که رزمنده در منطقه آلوده بوده شيميايي بودنش احراز مي‌شود. حسني که دارد اين است که در کميسيون مشترکي که تشکيل مي‌شود و رياست آن به عهده دکتر اصلاني پزشک معتمد بنياد است و آقاي دکتر قانعي متخصص ريه، داخلي و شيميايي. ايشان و دکتر قانعي در تخصص ريه حرف اول را مي زنند و در اين کميسيون مشترک دو پزشک از بنياد و دو پزشک از سپاه هستند و رئيس اين کميسيون که دکتر اصلاني است.


 وقتي يک پرونده اي را بخواهند بررسي بکنند اگر شيميايي بودن طرف تأييد شود، ديگر بنياد نمي تواند ايراد بگيرد و مستقيم براي درصد جانبازي اقدام مي شود. بهترين روش براي احراز و درصد جانبازي را براي جانبازان شيمايي داريم. اما جانبازان شيمايي گله از درصد پايين جانبازي دارند. درست هم مي گويند. الان کسي که بيشترين آسيب ريوي را دارد 25% جانبازي دارد. مي گويند چرا بايد اين قدر کم باشد بايد 50% بدهند.


 اما اگر کسي حضورش در مناطق آلوده به گازهاي شيميايي به تأييد نيروهاي مسلح برسد و در اين کميسيون مشترک هم تاييد شود، مستقيم براي تعيين درصد مي رود. ممکن است کسي هم براي کميسيون ريه و پوست تأييد نشود اما چشمانش تأييد شود که مي گويند اولويت ما بحث ريه است و اگر رزمنده تحت گازهاي شيميايي قرار گرفته باشد اولين و بيشترين جايي که تاثير مي گيرد، ريه است. محال است کسي بگويد ريه من سالم است ولي چشمانم يا پوستم شيميايي شده است. چون حساس ترين جا ريه است و با اولين استنشاق تاثيرش را مي گذارد.


 در بحث موج انفجار هم مراوده بسيار خوبي با بنياد شهيد داريم اما يک اشکالي که در بحث موج و جود دارد کميسيون مشترک نداريم و بحث فاقد درصد داريم که خيلي از مراجعان دچار ريزش مي شوند. فرض کنيد در سپاه تأييد مي شود و در بنياد هم جانبازي احراز مي شود ولي به کميسيون پزشکي که مراجعه مي کند درصد جانبازي اش صفر مي خورد. الان بيشترين اعتراضات در حوزه موج و انفجار است که ما به دوستان بنياد عرض کرديم بياييم کميسيون مشترکي هم براي موج انفجار تشکيل دهيم که در آن کميسيون اگر پزشکان بنياد و سپاه موج انفجار مراجعين را تأييد کردند فاقد درصد نخورد.


فاش نيوز : يک طرحي در کميسيون اجتماعي مجلس بود که حداقل 25% به جانبازا اعصاب و روان بدهند.


- اينکه امکان پذير نيست. اگر کسي شرايط جانبازي اش احراز شود طبق مقررات بنياد درصد جانبازي مي دهند.


فاش نيوز : احراز مي شوند ولي درصد تعلق نمي گيرد.


- براي اينکه اين احراز يک طرفه از سمت سپاه يا نيروهاي مسلح است. در شيميايي ها احراز دوطرفه است و کميسيون مشترک تصميم مي گيرد. در مورد اعصاب و روان هم به بنياد و هم نيروهاي مسلح پيشنهاد کميسيون مشترک داديم که عزيزان روي اين موضوع دارند کار مي کنند. اگر کسي هم در کميسيون مشترک احراز شد ديگر بدون درصد نمي ماند.



فاش نيوز: بحثي هم هست که بالاخره بعضي افراد هستند که خودشان را جانباز جا مي زنند. چه بسا اصلا" در جبهه حضور نداشته است. در کدام گروه بيشتر اين معضل وجود دارد؟


- در بحث ما اين گونه است که اصل احراز شيميايي يا موج انفجار حضور در جبهه است. مثلا" براي احراز شيميايي بودن بايد طرف در عمليات هايي شرکت داشته باشد که عراق بمب شيميايي زده باشد. ما با معاونت عمليات هاي سپاه تمام تاريخ هايي را که عراق از سلاح شيميايي استفاده کرده است را در جدولي جمع کرديم. حتي اينکه چه يگان هايي در چه روزهايي دچار آسيب شيميايي شده اند و اينکه از چه گازي هم استفاده شده است در اين بانک اطلاعاتي که به صورت کتابچه تهيه شده است داريم که در اختيار بنياد و سپاه و کميسيون مشترک قرا گرفته است.


 مثلا" فردي ادعا مي کند در تاريخ 28 اسفند سال 64 در والفجر 8 شيميايي شدم و ما با مراجعه به اين بانک اطلاعاتي صحت ادعا را بررسي مي کنيم. ممکن است رزمنده ديگري ادعا کند در همين تاريخ در غرب کشور بوده ام و اصلا" در غرب در آن تاريخ حمله شيميايي اتفاق نيفتاده است و ادعاي طرف رد مي شود و ديگر به کميسيون ورود پيدا نمي کند. پس اصل حضور در جبهه و اينکه در کدام عمليات شرکت داشته و ادعاي شيميايي شدن را با همين استعلامات بررسي مي کنيم.


 براي موج انفجار صرفا" حضور در جبهه و خصوصا" حضور در عمليات هاي سخت مثل کربلاي 4 و 5 و يا محورهايي که آتش دشمن زياد بوده و الان کميسيون هاي پزشکي هم نگاهشان بر اين است که مثلا" در شلمچه و در منطقه پنج ضلعي در هر متري 50 تا گلوله خورده، پس رزمنده اي که 10 يا 20 شب در آن منطقه بوده دچار آسيب شده و اگر بتوان آن کميسيون مشترک را براي موج انفجاري ها پيگيري کنيم ان شاالله مثل شيميايي ها به نتيجه مطلوبي خواهيم رسيد که اين را پيگيري کرديم و دکتر انصاري هم دستورش را داده و الان در شوراي عالي احراز بنياد کارهاي مقدماتي آن انجام شده است.


ادامه اين گفتگو را از اينجا بخوانيد...

افشاگري خبرنگار اصلاح طلب...
ما را در سایت افشاگري خبرنگار اصلاح طلب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akusarevelayat1 بازدید : 627 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1395 ساعت: 6:58