رشوه 60 ميليون دلاري يک شرکت خارجي براي گرفتن پروژه هاي نفتي

ساخت وبلاگ
رئيس سازمان مردم نهاد ديده بان شفافيت و عدالت گفت: از طرف اين سازمان به سبب اينکه فقط 4 شرکت خارجي را مي خواهند در مناقصه ميدان آزادگان شرکت دهند اعلام جرم مي‌کنم.


به گزارش پايگاه خبري تحليلي فرزانگان اميدوار به نقل از مشرق و صدا و سيما:احمد توکلي در برنامه متن و حاشيه شبکه سوم سيما در پاسخ به سئوال مجري مبني بر اينکه آيا صحبت کردن در بحث مفاسد اقتصادي در رسانه ها خوب است يا بد؟ و آيا موجب ياس، نااميدي و سياه نمايي نمي شود؟ افزود: نگفتن دردها باعث مي شود که مبارزه با آن سخت شود .

نماينده سابق مجلس افزود: فساد در همه کشورها هست و هيچ استثنايي ندارد اما طرز برخوردها متفاوت است.

توکلي گفت: من هفته پيش نامه اي نوشتم و گفتم که توتال در آمريکا به سبب اينکه از سال 1995 تا  2004  به يک مقام نفتي ايران در بحث پارس جنوبي يک بار 16 ميليون دلار و يک بار  44 ميليون دلار رشوه داد  398/2 ميليون دلار جريمه شده است .

وي افزود: آمريکا اين موضوع را رسيدگي مي کند و جريمه را دريافت خواهد کرد و ما فکر مي کنيم اگر اين مسائل را نگوييم درست مي شود در حاليکه بايد بگوييم و برخورد متناسب هم داشته باشيم.

توکلي گفت: البته اگر پشت سر هم از مفاسد بگوييم اما برخورد مناسبي نکنيم طبيعي است که مردم مايوس مي شوند اما نگفتن چاره کار نيست .

وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه آيا در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي، سياست بازي مي شود ؟ گفت :  بله ، برخي افراد پشت جناح ها خود را پنهان مي کنند اما مي شود جناحي برخورد نکرد  سياستمداراني که مورد اعتماد مردم هستند بايد پا به ميدان بگذارند و مفاسد را بگويند  و از هيچ کسي هم نترسند.

نماينده سابق مجلس گفت : دهه  60 يکي از روساي کميسيون پست و تلگراف و تلفن مجلس به اتفاق 4 بچه و  2 محافظش به دعوت NEC به سئول و توکيو براي تفرج رفته بودند در حاليکه همان موقع NEC  با وزارت پست و تلگراف مشغول مذاکره بود که به او سوئيچ بفروشند .

وي افزود : معناي اين سفر معلوم است و اسلام هم تاکيد دارد که مسئول نبايد از موقعيتش سوء استفاده کند .

توکلي در همين خصوص به موضوعي تاريخي اشاره کرد و  گفت : فردي مسئول جمع آوري زکات بود و وقتي زکات جمع آوري شده را تحويل اميرالمومنين داد مشاهده شد که چند ميش هم همراه خود دارد که وقتي امام از او پرسيد اينها چيست ؟ در پاسخ گفت‌ که هديه گرفتم و امام به او گفت : اگر تو مسئول جمع آوري زکات نبودي آيا باز به تو اين هديه را مي دادند؟

توکلي ادامه داد : من همان زمان در مورد آن فرد نامه اي نوشتم و مرا به خطي عمل کردن محکوم کرد و همان فرد به من گفت که چرا فلان قاضي را که به دعوت دولت پاکستان به اتفاق پسرش در کنفرانس محلي قضايي شرکت کرده است ، افشا نمي کنيد؟  من گفتم در اين مورد هم اسنادش را بدهيد تا منتشر کنم و اگر توضيحي بود بدهد.

توکلي افزود: به طور قطع با کتمان کردن مشکلات حل نمي شود و هيچ جاي دنيا هم فساد را پنهان نمي کنند .

وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه چرا مبارزه با فساد در اين سال ها نتيجه بخش نبوده است  ؟ گفت :‌ ما در خصوص مفاسد اقتصادي کار کرده ايم اما در بحث مبارزه خوب کار نکرده ايم .

توکلي افزود : همان موقع که من راجع به آن شخصي که به توکيو و سئول رفته بود افشاگري کردم رئيس وقت قوه قضائيه از من خواست که فلاني مدعي شده که توکلي آبرويش را برده است .

وي گفت: من در پاسخ گفتم که ما بايد کاري کنيم که اين گونه افراد با فشار افکار عمومي تنبيه شوند .

توکلي افزود : من همان موقع به رئيس وقت قوه قضائيه هشدار دادم که الان مبارزه آسان است چرا که افراد را دارند ذره ذره آلوده مي کنند  و اگر ورود نکنيم مبارزه سخت مي شود .

وي گفت : من سه شنبه هفته گذشته راجع به توتال و رشوه اي که داده بود، مطلبي نوشتم و گفتم که مي خواهند ميدان آزادگان را که  سومين ميدان دنياست و به مثابه گوشت لخم وزارت نفت محسوب مي شود به توتالي بدهند که 60  ميليون دلار رشوه داده است.

توکلي افزود : چرا اصرار دارند در حاليکه ما  11 شرکت ايراني قدرتمند در اين خصوص داريم و امروز با کمال پر رويي گفته اند که ما اين شرکت ها را در مناقصه راه نمي دهيم و فقط مي خواهند  4 شرکت خارجي را در مناقصه شرکت دهند.

وي گفت : اين اقدام غيرقانوني است و من از طرف سازمان  مردم نهاد ديده بان شفافيت و عدالت اعلام جرم مي کنم.

توکلي افزود : حمله رسانه ها در اين خصوص بسيار موثر است و بايد رسانه ها وقتي من اين نامه را دادم به قول معروف مي ترکاندند . اما هيچ کاري نکردند .

وي گفت: مطبوعات به اندازه کافي آزاد نيستند در نتيجه شبکه فساد به قدري رشد کرده است که به فساد سيستمي رسيده ايم و مبارزه دشوار شده است .

او افزود :‌ بر اساس اسلام هم هر کسي که از بيت المال سوء استفاده کند بايد سرافکنده و سرشکسته شود اما ما مي گوييم که نبايد آبروي فرد و خانواده برود و اين طور مي شود که مي شنويم که فردي مي گويد ما حقمان را از سفره انقلاب برداشتيم .



 قوه قضاييه ضعف اطلاع رساني دارد




رئيس سازمان مردم نهاد ديده بان شفافيت و عدالت گفت: قوه قضاييه در اطلاع رساني ضعف دارد و برخي اوقات کارهايي مي کند که شبهات را زياد مي کند.

احمد توکلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه اگر در کشور فساد سيستماتيک وجود داشته باشد پس چرا با آن مقابله نمي شود؟ افزود: فساد سيستماتيک در اقتصاد سياسي مفهوم خاص خود را دارد.

وي گفت: دستگاه هايي که مسئول مبارزه با فساد هستند خودشان به درجاتي آلوده مي شوند و ممکن است قوه قضاييه، پليس، کميسيون اصل 90 و بازرسي کل کشور هر کدامشان از اين وضع به نحوي آسيب ببينند.

توکلي افزود: البته اين به اين معنا نيست که سيستم فاسد است چرا که سيستم شکاف دارد و فاسدان از درزها وارد مي شوند و سوء استفاده مي کنند.

وي گفت: با يک پزشک متخصصي رفاقت دارم وي دو سه سال است درگير پرونده اي در قوه قضاييه است و او مي گفت که اکثر قضات سالم هستند اما چند قاضي ناسالم سيستم را نابود کرده اند.

نماينده سابق مجلس افزود: وقتي اينطور شود اعتماد کم خواهد شد و اگر قوه قضاييه خدماتش را به موقع ارايه ندهد با مشکل مواجه مي شود و مثلا بايد بگويد که چرا رحيمي را بعد از پايان مسئوليتش محاکمه کرد.

توکلي گفت: اينکه دادستان اسبق تهران را محاکمه کرد کار بسيار مهم و بزرگي بود و اگرچه درباره مجازاتش حرف و حديث زياد است اما وقتي يک قاضي محاکمه مي شود و به او مي گويند صلاحيت قضاوت را ندارد مانند حکم اعدام است.

وي افزود: قوه قضاييه به موقع توضيح نمي دهد و برخي اوقات کارهايش شبهات را زياد مي کند، مثلا مهدي هاشمي مي گفت که من را علني محاکمه کنيد و ما هم به اتفاق بيش از 40 نماينده مجلس نامه اي نوشتيم که اين محاکمه علني باشد اما قوه قضاييه هيچ گاه توضيح نداد و گفتند نظر دادگاه اين است جلسات غيرعلني باشد و ما قانع نشديم.

توکلي گفت: حتي اگر بخشي از پرونده اخلاقي باشد مي توان آن بخش را غيرعلني و بقيه را علني برگزار کرد.

وي افزود: يکي از ضعف هاي قوه قضاييه اين است که خدماتش براي مردم قابل درک نيست.

اين نماينده سابق مجلس گفت: البته همين که فرزند يک قدرقدرت سياستمدار محاکمه مي شود بسيار خوب است.




درباره املاک شهرداري به نتايج قابل توجهي دست پيدا کرديم



رئيس سازمان مردم نهاد ديده بان شفافيت و عدالت گفت: درخصوص موضوع املاک شهرداري به نتايج قابل توجهي رسيديم که تا هفته آينده نتايج آن را ابتدا در اختيار شهردار تهران مي گذاريم.

احمد توکلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چقدر خود را ساده زيست مي دانيد؟ افزود: ادعا مي کنم که زندگي کاملا معمولي دارم و همسر و فرزندانم هم با من همراهي خوبي دارند؛ هفت فرزند دارم که هيچ کدام شغل دولتي ندارند و حقوق نجومي هم نگرفته‌ام.

وي گفت: وقتي بازنشسته شدم حق بازنشستگي دريافت کردم و مجلس که بودم جمع حقوق من 11 ميليون مي شد و البته حقوقم 4 ميليون و 600 هزار تومان و آخرين حقوقم از مجلس 5 ميليون و 200 هزار تومان بود.

توکلي افزود: دارايي هايم را در ايام انتخابات داوطلبانه اعلام کردم و باوجود اينکه ماشين حق نماينده است اما از ماشين هاي خارج از رده مجلس استفاده کردم که خيلي مواقع هم خراب مي شد.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا امتيازات داده شده به مديران و مسئولان آنها را از ساده زيستي دور نمي کند؟ گفت: بالاخره کسي که نماينده مجلس مي شود خدم و حشم پيدا مي کند و مجلس بايد هزينه دفتر و منشي و کارمندان او را بدهد و کم هستند افرادي که خدم و حشم پيدا کنند اما محتشم نشوند.

اين نماينده سابق مجلس افزود: البته خود نماينده مجلس هم بايد بر خودشان کنترل داشته باشد و مردم هم بايد رفتار نادرست نمايندگان را گوشزد کنند و اگر مسئولان را مجبور کنيم که درباره رفتارهايشان توضيح دهند خيلي از مشکلات حل مي شود.

توکلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا حقوق هاي نامتعارف براساس قانون گرفته شده است؟ گفت: به طور قطع قانوني نبوده است؛ مگر رهبر انقلاب ولي فقيه و حاکم مطلق کشور نيست؟ ايشان به صراحت فرمودند که اين دريافتي ها يا غيرقانوني بود و يا قانوني و قانوني‌اش هم نامشروع است؛ اين حکم است.

وي افزود: ايشان به رئيس دولت حکم کردند که در اين باره ضابطه بگذارند و حتي فرمودند که دفتر من هم از ضابطه شما تبعيت کند؛ آيا از اين صريح تر مي توان حکم داد؟

توکلي گفت: متاسفانه آقاي روحاني از اين فرصت استفاده نکرد و من به او التماس کردم و چندبار نامه نوشتم که شما بهترين فرصت را داريد.

وي افزود: همه مردم ايران يا کارمندند يا با کارمندان ارتباط دارند و همه از بحث دريافتي هاي نامتعارف برافروخته شدند و بهترين موقعيت بود که دولت برخورد کند اما نه تنها از فرصت استفاده نکرد بلکه توجيه کرد.

اين نماينده سابق مجلس در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا قوه قضاييه مي تواند در اين بخش به طور قاطع ورود کند؟ گفت: فکر مي کنم قوه قضاييه هم گرفتاري داشته باشد و بايد توضيح دهند که قضات عاليرتبه شان چقدر حقوق مي گيرند.

توکلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه موضوع بررسي املاک شهرداري به کجا انجاميده است؟ افزود: نتيجه را تا هفته آينده اعلام مي کنم و فقط اينقدر مي گويم که 50 روز کار کارشناسي به طول انجاميد و مردم اطلاعات بسيار گسترده و خوبي دادند و نتايج قابل توجهي به دست آمد.

وي گفت: ما نتايج جمع بندي خود را طبق روش اخلاقي مي گوييم و همانطور که درباره صفدرحسيني هم اينگونه عمل کرديم اين گزارش را ابتدا به آقاي قاليباف مي دهيم تا توضيحاتش را بدهد و سپس گزارش کامل را پس از بررسي در جمع 15 نفره که از سلايق مختلف سياسي هستند و حدود 7 حقوقدان در اين جمع وجود دارد ارايه خواهيم کرد.

توکلي افزود: البته شهرداري به قول خود وفا کرد و اسنادي را که مي خواستيم ارايه داد و مصاحبه هاي شفاهي بسيار صريح و نتيجه بخشي هم با برخي داشتيم.

وي گفت: آقاي قاليباف جايي به من گفت که اين موضوع سياسي است و من گفتم اگر سياسي هم باشد به نفع تو است براي اينکه مجبور مي شوي پشت سر خود را نگاه کني و اگر جايي لنگ زدي جبران کني.

اين نماينده سابق مجلس با اشاره به اينکه امر به معروف و نهي از منکر براي محاسبه عملکرد مسئولان درست شده است، افزود: مردم بايد مسئولانشان را محاسبه کنند و شايد هميشه درست محاسبه نکنند اما ما بايد هزينه پاکي جامعه را به وسيله تحمل انتقادات نابجا بپذيريم.

توکلي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه چه نسخه اي را براي مبارزه با فساد اقتصادي پيشنهاد مي کنيد، گفت: من از مردم مي خواهم مايوس نباشد و مشارکت کنند و امر به معروف و نهي از منکر کنند و اگر بلايي بر سرشان آمد تحمل کنند.

وي افزود: من به مردم حق مي دهم که وقتي هزينه ها بالا برود مشارکت پايين مي آيد اما به ما در سازمان ديده بان شفافيت و عدالت کمک کنند چراکه ما آبرويي که از خون شهدا گرفته ايم صرف اين کار مي کنيم و طبق قانون عمل خواهيم کرد.

توکلي گفت: به سايت ما مراجعه کنند و خبر دهند هرجا فسادي رخ مي دهد و ما به طور قطع نام آنها را حفظ خواهيم کرد.

وي افزود: اگر مردم عضو ديده بان شوند زورمان بيشتر مي شود.

رئيس سازمان مردم نهاد ديده بان شفافيت و عدالت گفت: ما در بحث پيشنهاد غلط آقاي نعمت زاده در بحث پتروشيمي چندي پيش ورود کرديم و با کمک آقاي شريعتمداري اعلام کرديم که با اين پيشنهاد هزار ميليارد تومان رانت ايجاد مي شود و جلوي آن را گرفتيم و درخصوص چند قرارداد نفتي هم با مسئولان نفتي جلساتي گذاشتيم و اکنون به دنبال اين هستيم که جلوي توتال را هم بگيريم.
افشاگري خبرنگار اصلاح طلب...
ما را در سایت افشاگري خبرنگار اصلاح طلب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akusarevelayat1 بازدید : 221 تاريخ : يکشنبه 2 آبان 1395 ساعت: 14:22